Välkommen till Mandarinmannen.se!
Välj serie:
HANS-GÖRAN
FLAPP-FELIX
MANDARINMANNEN
Eller läs om skaparen:
FELIX SWAHN

Mandarinmannen

Allt började med att det var en vetenskapsman som råkade ramla på ett bananskal och tappa ett magisk mandarinfrö på ett av New York skyskrapstak. Fröet grodde på taket och efter ett tag blev det ett riktigt mandarin träd. Plötsligt kom det en blixt från maskinapan rakt ner på mandarin trädet. Maskinapan är ett flygplan som styrs av superskurken Bananasplit. Energiblixten förvandlade trädet till något alldeles speciellt.
Efter några månader började nya mandariner växa på trädet. Det visade sig att mandarinerna hade känslor och hög intelligens. I sista stadiet innan de lossnade från trädet utvecklade de händer, fötter och ögon. Mandarin trädet hade levererat den första mandarin familjen och det här är upptakten till Mandarin Mannens vidare äventyr.

Här är en kortfilm som baseras på ett av Mandarin Mannens världar så kallad Fruit World. Men som faktiskt baseras på hur man ska hantera kriminalitet:

Det här var en kortfilm som test år 2012 innan jag gjorde Wondergarden:

Det här är en katt historia som berättas av både en spansk Chorizo korv och en amerikansk Rocky Road Kaka från Fruit World. Så njut av deras fina historia!

Detta är en teaser till Felix Swahn’s filmprojekt från Diagonal Akademin. Det var tänkt att Mandarin Mannen skulle vara berättaren till historien men så kom man på att det kan bli bättre utan en historieberättare för berättelsen.

Här är en intervju om min skaparens uppväxt:

Karaktärer

Mandarin Mannen

Allt började med en blixt som slog ner i hans mandarin träd från en maskin-apa. Maskin-Apan styrdes av hans ärkefiende, Bananasplit. En ond banan som vill förgöra alla mandariner. Mandarin Mannens uppdrag är att kämpa för rättvisan. Igenom sin tuffa uppväxt med att föräldrarna blev kidnappade och räddade av Mandarin Mannen så gav de honom ansvaret över sitt eget liv och bo i mandarin trädet tillsammans med sin fru Mandarin Kvinnan och sin korkade assistent ED.

Mandarin Mannen är hälften människa och hälften citrusfrukt vilket gör honom speciell till skillnad från de andra hjältar som t.ex Stålmannen, Batman, Teenage Mutant Ninja Turtles, Freakazoid, Spindel Mannen, Iron Man, Hulken, Darkwing Duck o.s.v.

Hamburgare Grisilius McDonald’s

Förr i tiden så vart den fina Fruitworld styrd av Gerentellernas armé, dom stinkande fula grisarna som ville härska över hela universum. Men då blev han ut slängd av kejsaren över Gerentellernas armé, till en annan dimension kallad jorden. Han blev ut slängd för att kejsarens fru blev förälskad i honom.

Hamburgare jobbar åt onda ledare och grupper som Hantsem och organisation XII. Som gör så gott dem kan för att förinta spionligan Pearanormal Spies and Defence.

ED

ED är ett blått spöke som är världens mest korkade spöke. Trots att han inte är smart så hänger ED ändå med Mandarin Mannen väldigt mycket och bekämpar brott tillsammans med honom. Han älskar kalsonger och har meningslösa gafflar samt en magisk gaffel som vapen. Trots sin magiska gaffel lyckas han inte med allt han företar sig.
ED är ett spöke som är väldigt beroende av Mandarin Mannen och trofast så att han kan dö för honom.

Mandarin Kvinnan

Mandarin Kvinnan, är den enda i hela familjen som tar ansvar för sig själv. Hon insåg att hon var alldeles för mesig och bestämmer sig för att komma ut till världen och möta äventyr och faror som väntar där i världen. När Mandarin Mannen inte vill att hon ska hänga med på äventyr för att han är rädd om att hon kan bli skadad så vill hon nu mera inte att Mandarin Mannen säger till vad hon ska göra. Hon vill följa sitt eget hjärta till äventyr.

James Cleeves

James Cleeves är en journalist som jobbar åt ’’New York Times’’. Han är väldigt tystlåten och tycker väldigt mycket om att skriva om vad som händer i New York City och vad som händer i den yttre världen. Han är Mandarin Mannens bästa vän och ställer alltid upp när Mandarin Mannen får problem.

BananaSplit

Allt började med när Bananasplit var riktigt liten. Han hade en fruktskötare som tog hand om många olika sorters levande frukter. Denne Bosse hade Bananasplit som sin största favorit bland andra frukter. Bananasplit och Bosse hade otroligt kul tillsammans tills en födelsedag då Bosse fick en levande mandarin i födelsedagspresent. Bosse blev väldigt förtjust i sin mandarin och ersatte honom med Bananasplit som slängdes bland skräp.

Efter en månad hittades Bananasplit av ett gäng pirat hamstrar som uppfostrade honom. De behandlade honom som sin ledare och lärde honom att vilja hämnas och utrota alla mandariner.

Bananasplits specialiteter att vara en superskurk är att lära sig hur man gör kärnkraftsvapen, hitta på ondskefulla uppfinningar, hitta rätt sorts medhjälpare och främst av allt att ha makt.

The Mask

Ponchou, som är en speciell skurk till Mandarin Mannen för att han är en bror till honom. Eftersom han är bror till Mandarin Mannen så har The Mask både en hat och en god kärlek till sig själv.

Tragisk nog blev han en skurk för att han trakasserades han för mobbning i grundskolan men inte bara det utan han hade också inte upplevt så mycket kärlek och stöd av sina medmänniskor.

Snorvalp

Roland Wretch, var en journalist som jobbade på "The New York Times". Han älskade hundar jättemycket och var livrädd för sjukdomar sedan han var jätteliten. På jobbet hade han en bästa vän James Cleeves, som brydde sig och stötte honom. De båda hade en chef som hette Swill som retade sig och tyckte väldigt illa om Roland för att han var mesig.

En dag när Roland och James gick in i en verkstad så kom Swill fram med två läskiga schäfrar och Roland blev glad och sprang fram till hundarna för att klappa dem men det skedde en olycka när hundarna puttade ner honom i syran med kemikalierna. Efter olyckan blev han helt insvept i det onda beteendet och galenskapen att sprida fysiska sjukdomar till alla människor på grund av sina tidigare stora rädslor för sjukdomar.

Snorvalp börjar skapa generatorer och experiment som får folk att bli sjuka. Varje gång Mandarin Mannen, stoppar hans planer så vänder sig Snorvalps hat till besatthet som får honom att tänka på galna idéer som t.ex att göra juice av Mandarin Mannen.

Bryan Showdman

En företagsledare för telefonföretaget Flafo som hette Bryan Showdman vandrade i ett åskväder en midnatt och fick en blixt på sig som gav honom makalösa krafter. När hans mobil företag gick i konkurs bestämde han sig för att satsa på att experimentera med farliga robotar och driva de till liv med elektricitet.

Under sin kriminalitet så får han hjälp av en psykolog som blev hans assistent kallad Miss Strawberry för att hon blev förälskad i Bryan.

MolnMannen

Jonah Strewarts var en metereolog, jobbade med att beskriva hur vädret såg ut för kanal 6 nyheterna. Tråkigt nog var att Jonah var på besök i en fabrik där man tillverkar moln. Jonah råkade hamna i bråk med dårar som jobbar i en fabrik där man tillverkar vattenånga som blir till moln. Under bråket kastade de dårarna in Jonah Stewarts i en  ;reaktor som förvandlade hans kroppsform till moln, som gav honom krafter att forma sin kropp till olika saker och förändra hur vädret ska var på det sättet han vill att det ska se ut.

Djävulen Leif

Leif tillhör organisation XIII och har ett medlemsskap med de hjärtlösa och mörkrets slavar.
Leif har aldrig haft tur med kärlek. Hans föräldrar har lärt honom att kärlek är töntigt och att han inte får bestämma själv vem han får bli tillsammans med.
Detta har fått honom att vända sig till det onda och mörka.

Orange

Orange som både är Mandarin Mannens och Mandarin Kvinnans son föddes i ett badkar. Han råkade av misstag bli född med ett svart bläck och tjocka ögonfransar i högre sida runt omkring ögat vilket gör honom ganska speciell om man får säga det själv.
Under hans uppfostran som barn har både hans föräldrar inte haft mycket tid med honom, så han bestämde sig för att söka upp en helt ny familj, nämligen Johnny Depp.

Super Spy Pear

Super Spy Pear är chef och dessutom grundaren till den jättestora detektivbyrån "Pearanormal Spies and Defence". Hans jobb är att ge Mandarin Mannen uppdrag som t.ex. att Bananasplit och hans medhjälpare har rånat banken. "Pearanormal Spies and Defence" bekämpar deras största fiende "Organization XIII", en grupp för superskurkar, spioner, vetenskapsmen, hjärtlösa monster och känd för såna som vill härska över världen utan eller med anledningar.

Bävern

David Ollson känd som Bävern. David jobbade som en skogshuggare på en fabrik bland andra skogshuggare som mobbade han. Han fick sparken från sitt jobb för att skogshuggarna tröttnade på honom för att de tyckte att han var så töntig. Han hade skapat en apparat som skulle funka på sin kommunikation med andra bävrar men när det gick fel så skedde det ett misstag. Han blev en muterad bäver och blev en av Mandarin Mannens fiender som vill förgöra han när han står i vägen för hans planer.

Pirat Hamster

Dessa hamstrar är medhjälpare till Kapten hamster och Bananasplit som jobbar för Organisation XIII. De hamstarna är inte som de andra hamstrar utan jobbar för elaka ligor som vill härska över världen för att man ska vara så stor och mäktig som bara den.

Yinslow Nicholai Wolsniy/Jultomten

Yinslow Wolsniy var ett barn som älskade att leka med leksaker när han var liten. Hans största dröm var att vilja ha en leksakstillverkare som pappa men istället så har han en kläd designer som en pappa.

Det fick honom att bli väldigt besviken så han beslöt för att döda sin egen pappa och spendera sin tid på att göra sig av med Cash, leksakstillverkarens son. Efter att hans stora mål på att döda Cash blev stoppade av Mandarin Mannen.

Så beslöt sig Yinslow på att spendera sin hat och galenskap på att bygga hjärnkontrollbara uppfinningar som gör att han kan styra andra människor som om de vore hans ultimata medhjälpare och vapen mot Mandarin Mannen.

Eftersom att Leksakstillverkaren såg lite grann ut som tomten och Yinslow älskade julen, beslöt Yinslow att klä ut sig till en jultomte för att sätta förvirring och skräck på medborgarna i New York.

Michael Jackson

Michael Jackson, är ett kinder-egg som ska föreställa sig vara levande och fick sitt namn efter världens bästa pop artist.

Michael jobbar som en agent hos "Pearanormal Spies and Defence" och stoppar Hansem och dess ondskefulla organisation XIII.

Michael föddes som ett kinder-egg bland andra kinder-egg men hans värld blev ockuperad av Gerenteller, de fula grisarna. Vilket gjorde honom tvungen att lämna sin plats och själv bli brottsbekämpare.

Caspar

Caspar är en Schnauzer. Men inte som vilken schnauzer som helst. Utan en hund som kan prata och har personlighet. Det är en hund som ska se till att Mandarin Mannens son inte hamnar i fel händer när Mandarin Mannen, Mandarin Kvinnan och ED är ute och bekämpar brott i New York.

Dickboy

Ett av Mandarin Mannens husdjur. En talande hamster som gör vad som helst för det han älskar allra mest lasagne. När mandarin gänget flyttade in så beslöt sig Mandarin Mannen, Mandarin Kvinnan och ED att köpa en hamster som kan tala med sig hem. Som en medlem i familjen.

Dick

Dick är en hamster som jobbar på Pearanormal Spies and Defence. Hans bästa vän heter Stan. Han behöver Stan för utan Stan så har Dick det svårt och långtråkigt. Samt inte riktigt vet vad han vill med sitt liv utan Stan.

Stan

Stan är en hamster som jobbar på Pearanormal Spies and Defence. Hans bästa vän heter Dick. Han behöver Dick, utan Dick så skulle han få ett långtråkigt liv och inte riktigt vet vad han ska göra eller vill med sitt liv.

Morotsfan

Morotsfan är en morot som jobbar på Pearanormal Spies and Defence. Han är en morot som har väldigt kortstubin och kan säga att han hatar dina medmänniskor när han blir sjukt arg på väldigt små saker.

Babyman

Daniel Peter Jeffreyson Shtraight, så kallad Daniel Shtraight. Levde ett helt fantastiskt liv som han tyckte om med sin dotter och fru som alltid fanns för honom när han inte visste vad han skulle göra med sitt liv. Han jobbade med elektroniska saker, mamman jobbade som en socionom och sekreterare medan deras barn gick på dagis. Men en dag då han jobbade när mamman vaktade barnet hemma så bröt sig en gangster ledare kallad Miles Payne med två män och våldtog och dödade de för att hämnas på Daniel Shtraight för att Daniels fru som Miles blev förälskad i inte ville vara tillsammans tillbaka utan var upptagen med sin man Daniel vilket fick Miles att bli riktigt förbannad. Sedan dess efter att Daniels fru och barn blev dödade så hade Daniel varit olycklig hela tiden och visste inte vad han skulle göra med sitt liv.

Daniel blev såpass olycklig att han blev knäpp och beslöt sig för att använda sitt jobb som elektroniker och jobb som maskin tillverkare till att bygga kärnkraftsvapen. När hans jobb fick reda på det så beslöt att sparka stackars Daniel Shtraight ifrån jobbet. Daniel blev ännu argare.

Sedan dess har han spenderat hela sitt liv i sitt laboratorium på att skapa kärnkraftsvapen som skulle likna bebisleksaker. För att han hade grävts sig djupt in i att hans barn dog när den var väldigt liten. Det vill säga bara antingen några månader år gammal eller 3 år gammal. Då kände han en stor sorg över att han vill träffa både sin fru och barn igen igenom att låtsas att hans barn levde igenom att i hela sitt liv hade på sig en mask som liknade hans barn innan den dog. Masken kunde också blunda på samma sätt som bebis leksaker kan göra från leksaksbutikerna. Samt hade haft mordförsök efter femton år på den där mördaren Miles Payne som hade dödat hela hans kära familj. Efter att Mandarin Mannen hade stoppat honom tillsammans med sitt gäng ifrån att mörda Miles för det han gjorde mot Daniel.

Daniel som då kallade sig för Babyman blev då till ett av Mandarin Mannens livsfarligaste ärkefiender. En massmördande och sinnessjuk människa klädd till en bebis och bygger kärnkraftsvapen som ska likna saker som är för barn under tre år gammal.

Det vill säga att det inte skulle finnas någon vuxenhet i honom utan vara lika barnslig som mellan ett dagisbarn och en bebis.

Det vill säga att efter det tragiska som hade hänt honom så bestämde han sig för att tillbringa vrede, hämnd och lidande till hela världen för att hämnas på den för det hemska som hade hänt honom.

Avsnitt

0001: Mandarin Mannens Historia del 1

Det här är den första delen av hur Mandarin Mannen kom till. Det är när Mandarin Mannen försöker allt han kan för att hitta sin familj och på vägen träffar han en god vän, ED.

53 sidor

LÄS!

0001,5: Orginal serien 1

Det här var den allra första Mandarin Mannen serien jag gjorde när jag var nio år gammal.
Titoniskt, enormt stor skillnad ska jag i alla fall säga om man jämför dem me de nya serierna.

8 sidor

LÄS!

0001,5: Mandarin Man part 1 english translated

This is how the whole adventure of Mandarin Man came to be! About how he lost and tries to fins his family and how he met his friend ED!

53 sidor

LÄS!

0002: The Keyblade

Den andra delen handlar om The Keyblade och hur ska det gå?

19 sidor

LÄS!

0002,5: Orginal serien 2

Det här vad den andra serien jag gjorde då när jag blev lite äldre och tänkte göra en uppföljare till den första serien.

10 sidor

LÄS!

0003: Jakten på den galna bananen

Det här är den tredje delen av när Mandarin Mannen besegrar Bananasplit och hans onda kumpaner och räddar sin familj.

61 sidor

LÄS!

0003,5: Orginal serien 3

Det här är en liten äventyr när de ska rädda Gotlands serie statyer och fåren från MolnMannen, skurken från den förra avsnittet som är gjord av moln och kan förändra väder. Den här gången stoppar de Molnmannen ännu en gång från ett brott.

4 sidor

LÄS!

0004: Snor kring verkstan

Det handlar om en arbetsdag med Mandarin Mannens kommande vän James Cleeves. Hans kollega, Roland Wretch som älskar hundar och hatad av deras elake chef Swill. När James och Roland gick in i verkstan tillsammans så blev de helt plötsligt jagade av Swill och hans farliga vakthundar som ledde till en olyckshändelse. Vad som händer sen får du läsa mera om i avsnittet.

8 sidor

LÄS!

0005: Pottan David

Fortsättningen efter avsnitt 4 förväntar vi oss ännu ett äventyr med våra hjältar Mandarin Mannen, ED och James Cleeves. I den här avsnittet kommer Mandarin Mannen att bemöta en fiende till honom, Bävern. Vi får se hur det går.

12 sidor

LÄS!

0006: Flappmannen

Det är ett avsnitt som handlar om att Mandarin Mannen träffar en ny sorts superhjälte som vill bli hans vän men Mandarin Mannen vill inte bli denne främmande superhjältes kompis. Hur går det sen?

14 sidor

LÄS!

0007: James blir en pappegoja

Våra vänner Mandarin Mannen, James och ED bestämmer sig för att åka till Afrika. Men när de reser dit med Mandarin Mannens flygplan så möter de på faror, James blir kidnappad av sniglar och förvandlas till en jättestor pappegoja. Vad händer sen?

20 sidor

LÄS!

0008: Melon Mannen

Det var en gång en mystisk man i en rock som berättar om en sann historia som handlade om en världsberömd snowboardsspelare som blir en ny skurk i Mandarin Mannen serien. Läs så får ni se!

44 sidor

LÄS!

0009: Striden mellan The Mask och Mandarin Mannen

Mandarin Mannen fick en inbjudan av sin familj och bestämmer sig för att komma hem och hälsa på dem tillsammans med ED och Mandarin Kvinnan. Vad Mandarin Mannen inte vet är att Ponchou, hans bror är superskurken The Mask.

56 sidor

LÄS!

0010: Galen Kärlek

Det handlar om en psykolog som har fått sitt första jobb som en psykolog i ett fängelse nära New York Falkatraz. Hon håller ett kärleksaffär med två skurkar till Mandarin Mannen. Men någonting tokigt kommer att hända när hon blir ett par med en av dem. Vi får se vad konsekvenserna blir av att hon blev förälskad!

50 sidor

LÄS!

0011: Ninjans Väg

Efter att Mandarin Mannen hade förlorat en strid hans ärkefiende Bävern så inser Mandarin Mannen att han måste lära sig hur man slåss hos en kung-fu mästare kallad Si-Khan som lär ut honom hur man ska övermanna sin egen rädsla och bli en sann hjälte inom Ninjans Väg.

47 sidor

LÄS!

0012: En förvirrad kärlek

Detta handlar om kärleksproblem om vem som är kär i vem!

21 sidor

LÄS!

0012,5: Mandarin Mannen och politik i Sverige

Mandarin Mannen funderar på att bosätta sig i Sverige. För att kunna göra det måste han fråga de största partierna i Sverige om hur det landet hanterar mandariner som han. Man får se om det är en bra idé att bosätta sig i Sverige eller inte?

4 sidor

LÄS!

0013: Utvecklingen

Efter Mandarin Mannens och Mandarin Kvinnans otroligt stora dag kommer helt nya saker att ske som de måste ta itu med om hur man ska göra det bästa man kan ut av situationen!

59 sidor

LÄS!