Välkommen till Mandarinmannen.se!
Välj serie:
MANDARINMANNEN
FLAPP-FELIX
HANS-GÖRAN
Eller läs om skaparen:
FELIX SWAHN

Hans-Göran

Hans-Göran handlar om en kille som har autism och asperger i sina gener. Han blev inskriven och började i en särskola men lämnade den och inkluderades i en vanlig skola. Även om han kan få uppleva och utstå många hårda och tuffa utmaningar i en vanlig skola, för en med diagnos, ville han leva i den riktiga världen som alla andra lever i. Trots att det kan vara jättesvårt är det ändå värt att Hans-Göran går i en vanlig skola för att det är därifrån han får alla förutsättningar till allting.

Har kan du se en video med Hans-Göran:

In english:

Här är kulisserna till Wondergarden filmen:

Här är en historia som utspelar sig i en stad som heter Catablanca och som handlar om Hans-Görans katter!

Det här är en teaser till Felix Swahns filmprojekt från Diagonal Akademin. Filmen handlar om när Hans-Göran och hans släktingar ska försöka begrava hans mormor men så kommer de alltid till fel vägar ändå, dit de inte ska till. Vilket ställer till en hel del bekymmer men man får se på hur de kommer att lösa alla dessa sorters motgångar som sker mitt under begravningen.

Här är en intervju om mitt alter ego:

Karaktärer

Hans-Göran

Hans-Göran är en snäll kille som bär på sig diagnosen autism och asperger-syndrome. Asperger enligt honom är att han kan fastna i saker under lång period. När han fastnar kan han behöva lite extra stöd av en personlig elev assistent som han kan lita på till 100 %. Men annars är han en väldigt rolig kille som är väldigt påhittig, nyfiken och som gillar att undersöka en hel del ur häftiga äventyr. När någonting blir för svårt för honom kan han klara sig förbi svårigheten på jättebra sätt.

Hans största dröm är att göra en film med Majsmannen som spelas av Tobey Mcquire och skurken Majsförstöraren som spelas av Dustin Hoffman. Samt att hitta en flickvän som är lika trevlig som vissa av hans assistenter som han hade kunnat lita på.

Varje gång han är uttråkad brukar han antingen ringa till sina vänner eller spela sitt favorit brädspel, biljard som han är väldigt duktig på.

Jennifer Hellenberg

Jennifer Hellenberg är en stentuff tjej som verkligen bryr sig om folk och har ett stort hjärta för alla människor. En tjej som har väldigt mycket humor och säger verkligen det hon tycker. Trots att hon har två barn med en bulgarisk man så är Hans ändå väldigt förtjust i henne för hur hon är som person mot andra människor. Hon är dessutom en väldigt kärleksfull, rar och mild person som gör henne väldigt omtyckt.

Rachomena Vogh Appele

Rachomena var en rektor för Hans-Görans särskola Mini Enskede. Hennes ansvar var att se till att särskolan skulle göra det enkelt för de elever som har svårigheter. Men hennes dröm var att se till att de som kunde gå i vanlig skola skulle få chansen att gå där. När Hans-Görans mamma hade en känsla för att han skulle kunna klara av en vanlig skola där alla andra lever i, bestämde sig Rachomena att Hans skulle få gå i en vanlig skola.

Det mest fascinerande med Rachomena är att hon har en superstark vilja till att komma på ideér och överleva svåra sjukdomar vilket många andra inte skulle fixa.

Pattan Rollfors

Pattan är en väldigt schysst och mysig kille som altid ställer upp för Hans-Göran om det är något. Pattan är en kille som älskar serier, tv-serier, superhjälter och action filmer precis som Hans-Göran gör. Så på det sättet kan det kännas skönt för Hans-Göran att det finns någon som är jätte schysst som han. Han är förståss en av de som bestämmer på MUK, Maria ungdom fritidsgård som Hans-Göran brukar ofta gå till.

Nina E-Lund

Nina är en mjuk tjej som tar ansvar över sitt eget liv. Hon har två barn att ta hand om medan hon har ett jobb och en pojkvän som hon älskar väldigt mycket. Det intressanta med henne är att hon är som något slags hjälte fast ändå inte, genom att ta ansvar för flera saker samtidigt.

Vad som gör Hans-Göran väldigt förtjust i henne är att hon är en snäll och väldigt omsorgsfull människa som verkligen bryr sig och har ett stort hjärta för alla människor, men förstås väldigt klok. Bortsett från det kan hon vara väldigt tydlig och bestämd på det hon verkligen vill, så kan människor gillar henne väldigt mycket för den hon är.

Det som hon tycker är en av de viktigaste sakerna som finns, som inte är lika viktig för alla andra av Hans-Görans assistenter är att man ska samla ihop hela släkten och familjen. För att få fram familjetraditionen för att visa att man är en väldigt bra familj.

Jozikel Safir

Jozikel Safir, var en klasskamrat till Hans-Göran. Han var en av de första som verkligen närmade sig Hans-Göran när han hade det svårt på Mariaskolan.

Jozikel visas vara väldigt kaxig men egentligen är han en mysig kille fast han visar det inte alltid eftersom har tycker det är kul att gå runt och överkaxa sig nästan hela tiden.

Nathal Ahmal

En väldigt schysst tjej som brinner för soul musik och ställer upp för sina vänner som Hans och Yatzy när det är något problematiskt!

Även om vem som helst skulle ha svårigheter eller problem så ställer hon upp för de.

När Nathal står på scen och sjunger brukar hon oftast äga scenen. Hon sjunger oftast med sina vänner Nina och Lea.

När hon är på dåligt humör brukar hon lyssna på musik för att hon ska kunna må bättre sen.

Avsnitt

0001: Hans-Göran och dem negativa tankarna

Det utspelar sig i en vanlig skoldag på Mariaskolan i årskurs 7. Mitt i en NO lektion får Hans-Göran helt plötsligt negativa tankar av att det kommer motgångar. Han med sin elevassistent Emil bestämmer sig för att gå ut till skolgården och prata sig ur de dumma negativa tankarna Hans-Göran har i sitt huvud. Vi får helt enkelt se hur det går...

7 sidor

LÄS!

0002: Fryshuset serien

Det här var mina förhoppningar innan jag började på Fryshuset. Det var då jag såg fram emot 1:an som ett väldigt grymt år ;)! Jag drömde om att jag skulle få Rebecca som jag träffade en gång när vi skulle ansöka till gymnasiet som en flickvän. Men problemet var att det fanns saker som inte hade hänt i verkligheten från serien. För det första: Rebecca kom aldrig in på Fryshuset och för det andra: jag fick ingen flickvän den första dagen.
Men ändå gick det bättre än vad jag trodde det skulle kunna gå för mig.

7 sidor

LÄS!

0003: Hans-Göran och den hemska natten

Det handlar om en dag när Hans-Göran hade svårt att somna bara på grund av att han har hemska tankar från skräck filmen Shining som stör honom.

5 sidor

LÄS!

0004: Hans Göran: Negativa tankarna kommer

Det här är en kort serie om Hans-Göran som är två sidor lång. Hans-Göran får jobbiga tankar men lämnar de genom att stoppa de i en låda och hänger med sin kompis Flidar som har smeknamnet Ville.

1 sida

LÄS!

0005: Fryshuset serien 2

Det handlar om en dag när Felix går till skolan. På vägen till Fryshuset, hans gymnasium får han gamla emotioner från hur det var när han gick på dagis och de gånger då han fick utstå tuffa prövningar på hur det var att vara annorlunda.

5 sidor

LÄS!

0006: August Strindberg

Läs serien om när August Strindberg besöker Fryshuset. Vi får se hur det går...

3 sidor

LÄS!

0007: Mandarin Mannen och politik i Sverige

Det är är när Mandarin Mannen fundera på om han ska bosätta sig i Hans-Görans stad. För att kunna göra det måste han fråga om hur landet fungerar för sådana typer som han. Vi får se om det blir en bra idé för honom att bo där eller ej?

4 sidor

LÄS!

0008: Keeping him away from his dreamlife

This is a poetry about how it feels for Hans-Göran when people said those things to him from living the life he always wanted to live!

3 sidor

LÄS!

0009: Hans-Göran och den böjda ryggen

Det är så det kan kännas för Hans-Göran i kroppen när han sitter i olika hållningar när han tecknar serien. Samtidigt får man veta om hur det känns för honom när saker ska behöva ta längre tid för honom än för de flesta på grund av hans sätt att vara annorlunda på!

1 sida

LÄS!

0010: Hans-Göran: En vardag på Chokladfabriken

Här är en serie om Hans-Göran i sitt favorit fik Chokladfabriken på Söder.

2 sidor

LÄS!