Välkommen till Mandarinmannen.se!
Välj serie:
HANS-GÖRAN
FLAPP-FELIX
MANDARINMANNEN
Eller läs om skaparen:
FELIX SWAHN

Felix Swahn

Felix Swahn, mannen med en gåva. Född den 9:de Juli år 1993 i Karlskrona, en av de kända städerna i Blekinge.

När han gick på dagiset "Rumpnissarna" började han med sin kommunikation med att rita när han var två innan han började prata när han var fem.

O sedan dess har han skapat sina första serier när han var sex år som hette Kattkatt. Det handlade om ett gäng katter som räddade sin stad från stans lömska brottslingar. Kattgänget hette Kattkatt, David The Cat och Lille Man. De jobbade som ett teamwork på att stoppa skurkar och rädda stan.

När han var sju till åtta-års åldern så tröttnade han på Kattkatt och bestämde sig för att göra fler superhjälte serier. Som t.ex att han blev inspirerad av Spindel-Mannen att göra en självbiografi hjälte som Fladdermusen och bekämpar brott i Stockholm. En annan hjälte han hade hette Marsvinsmannen som var en litet marsvin som sen utvecklades till att bli en superhjälte och rädda världen. O en del obegripliga serier som heter Ståltamten, som ingen anna fattar vad det ens handlar om.

När han var nio år gammal började han fastna för Darkwing Duck, en gammal disney hjälte som varade mellan 1991-1995. Eftersom han såg att Sigge var både med i Darkwing Duck och i Duck Tales, en annat disney program. Han tänkte att han skulle härma sin brors och låtsas brors data-spel som hette EDs äventyr. Genom att ta deras karaktär ED som en assistentroll till sin super hjälte som hette Mandarin Mannen. Det intressante med hur han skapade Mandarin Mannen var att Caspar fick lite nog och lad sig i Felix super hjälte värld. Som t.ex. att ge exempel om att det skulle kunna finnas en super hjälte som hette Apelsin Mannen. Då gjorde Felix Swahn om själva idén till Mandarin Mannen. Dessutom blev han också väldigt inspirerad av sin favorit serie Darkwing Duck.

Här är några filmer om som Felix Swahn gjorde under sin tid på Diagonal Akademin:

Det här händelsen baseras på en arbetsplats där chefer jobbar och misslyckas med det de vill misslyckas med. Vi får se hur det går.

Det här är en grupparbete av dockfilm Felix var med i. Där man använde sig av hans funktions-hinder Flappfelix som en lerfigur i denna animerade film "Le Touriste".

Här var första årets sista uppgift på Diagonal Akademin där en grupp skulle få en händelse som hände i verkligheten så skulle man göra en Cut-Out film av det hela. Händelsen baseras på Guatemala kriget som skedde ibörjan av 80-talet. Felix gjorde de svartvita bakgrunderna till det tunga musiken, designade Alejandros rum och animerade elden som brann upp i filmen.

Sommaren 2015 deltog jag i en filmsommar kallad "The Missing Files", där jag har både regisserat två filmer och blivit intervjuad där jag berättar saker från mitt liv. Filmsommaren var i sammarbete med Scandinavian Photo:

Det här är en intro för filmsommar projektet "The Missing Files":

WORKSHOP 1 "Vampires" : En film som jag hade regisserat tillsammans med Varun. Där vampyrer och vanliga människor epic rappar mot varandra.

WORKSHOP 6 "Djävulen & CO" : Det här är en film som handlar om folk som känner sig utanför och beslutar sig för att finna ett sätt att inte känna sig utanför. Då fann en som tittade på en välkomnande reklam för en organisation som är till för att hjälpa folk som är utsatta för utanförskap. Denna organisation kallas för Helvetet & CO.

Under filmsommar 2 hade jag blivit tillfrågad att bli intervjuad av de som jobbade där. Här fick jag en möjlighet att dela med mig lite grann av mitt liv med andra som tittar. Det här är min första intervju som gjordes 2015 men blev klar den 11e Mars 2016. Hoppas att ni får njuta av intervjun som kommer här!

Det här var en bröllopsfilm Felix gjorde till sin bror Caspar och hans fru Linda år 2017. Som handlar om hur varelser från olika världar blir kära i varandra.